Foto: Bildbyrån
Nyhet

Doug Wilson kliver in i Pittsburgh Penguins

ANNONS

Doug Wilson var general manager för San José Sharks i 19 år innan han förra säsongen klev av från sin roll. Nu stå det klart att 66-åringen kliver in i Pittsburgh Penguins som rådgivare.

Han är den general manager som har varit nästa längst i en och samma klubb i NHL-historien. Doug Wilson klev på jobbet som GM i San José Sharks 2003. En roll som han innehade ända till förra sommaren.

Då klev 66-åringen av efter att tidigare ha tagit en paus på grund av medicinska problem.

Men ett år som arbetslös fick räcka. Nu står det nämligen klart att Pittsburgh Penguins har valt att ta in den erfarna ledaren. Doug Wilson kommer där fungera som en rådgivare till Kyle Dubas, och ha rollen “senior advisor”.

Stora förändringar under sommaren

Penguins meddelar att han i sin nya roll kommer bidra med expertis och råd inom områden som rör ledarskap och personalfrågor.

Pittsburgh Penguins har genomgått stora förändringar sedan säsongen tog slut. Bland annat har tidigare nämnde Kyle Dubas blivit nya general manager, tidigare spelaren Jason Spezza har även han tagit en roll i ledarstaben, samtidigt som de också trejdade till sig Erik Karlsson i en stor trejd. 


TV: Expertens hyllning: "Det är nu det kommer hända"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games