Mario Kempe hyllar Nikola Pasic.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Mario Kempe hyllar Nikola Pasic: "Tekniskt sett måste han tillhöra de bästa i den här ligan"

ANNONS

Efter fjolårssuccén i Hockeyallsvenskan valde Nikola Pasic inför den här säsongen att ta klivet till SHL och Luleå. Där har han imponerat på sin nya lagkamrat Mario Kempe under försäsongen.
– Tekniskt sett måste han tillhöra de bästa i den här ligan, säger Kempe om Pasic till NSD.

Fjolårssäsongen i Södertälje blev en succéartad sådan för Nikola Pasic. Den JVM-meriterade forwarden öste in 52 poäng på 51 grundseriematcher för Södertälje och slutade fyra i den totala poängligan i Hockeyallsvenskan.

Inför denna säsong valde 22-åringen att ta klivet till SHL och Luleå, där han under försäsongens första månad imponerat stort på sin nya lagkamrat Mario Kempe.

– Hur det går för de som kommer från allsvenskan beror mycket på vilka de får spela med och hur mycket speltid tränarna ger dem. Fast SHL är en strikt liga. Kanske den striktaste i hela världen, och alla är bra på skridskorna, så många av de misstag som begås repareras innan de leder till något. Det är svårare att komma till chanser här än i NHL och KHL. Men tekniskt sett måste han tillhöra de bästa i den här ligan, säger Kempe till NSD.

“Inte här för att titta på”

Under försäsongen har Pasic noterats för en passningspoäng.

– Jag kan inte minnas att jag någonsin har gjort en bra försäsong och gjorde inga mål förra året heller. Men det har känts bättre och bättre. Jag tycker att jag skapade mycket i den senaste matchen, säger Pasic som är redo att göra skillnad för sitt Luleå i vinter.
– Ja, jag tar hand om kroppen på ett bättre sätt nu än när jag var yngre, och jag hade inte skrivit på om jag inte känt mig redo. Jag är inte här för att titta på, utan jag är här för att göra ett avtryck, och hjälpa laget vinna matcher.

Nikola Pasic har tidigare spelat SHL-hockey med Linköping, där han gjorde sina senaste matcher under säsongen 2021/22 innan han lämnade klubben för spel i Södertälje. 22-åringen har producerat totalt 17 poäng på 83 matcher under sina tidigare säsonger i SHL.


TV: ”Då ska vi börja ifrågasätta om de är rätt personer”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games