Brynäs missräkning – föll mot Almtuna

Brynäs har gått som tåget de senaste matcherna och körde bland annat över Karlskoga i senaste matchen. Men mot Almtuna blev det en tuff resa.

Trots ett tidigt ledningsmål av Jack Kopacka hamnade Brynäs i ett tufft underläge. William Proosgjorde 1-1, innan den tidigare Brynäsforwarden Alexander Ljungkrantz stod för sitt första mål i Almtuna och gav Uppsalalaget ledningen.

Det kom också 3-1 via Léon Lerebäck.

Men sedan vaknade Brynäs. Anton Rödin reducerade innan Johan Larsson kvitterade med bara tio sekunder kvar av den tredje perioden.

Avgjorde i slutminuterna

I den tredje perioden var det, trots spelövertag för Brynäs, Almtuna som klev fram och avgjorde. Valdemar Johansson skapade en chans lite från ingenstans och tog tillvara på läget med dryga två minuter kvar av ordinarie tid.

William Proos slog sedan i spiken i kistan när han satte 5-3 i öppen kasse med bara sekunder kvar.

Brynäs, som vann den senaste matchen mot Bik Karlskoga med 7-2, åker därför på den andra förlusten på försäsongen. Brynäs har nu en träningsmatch kvar mot Djurgården nästa torsdag, den sista för försäsongen.

***

På andra håll krossade just Bik Karlskoga AIK med 5-1. Värmlänningarna vann stort efter att ha gjort ett tidigt ryck och aldrig släppt foten från gasen.