André Petersson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

HV71:s glädjebesked: André Petersson redo för comeback

ANNONS

André Petersson har inte spelat sedan VM-matchen mot USA den 23 maj. När HV71 under måndagen spelar träningsmatch mot Rögle är stjärnforwarden redo för spel.
– Jag har ju suttit vid sidan av under hela försäsongen här, så det ska bli kul, säger han till Jönköpings-Posten.

Det var i gruppspelsmatchen mot USA i vårens VM-turnering som André Petersson ådrog sig en fotledsskada. Rehabiliteringen har därefter varit lång och HV-stjärnan har missat Jönköpingslagets inledande träningsmatcher inför SHL-säsongen.

När HV71 under måndagskvällen spelar mot Rögle i Halmstad är dock lagkaptenen redo för spel.

– Jag har ju suttit vid sidan av under hela försäsongen här, så det ska bli kul. Sedan är det första matchen för mig och man räds ju den varje år, men jag ska komma in och köra på och försöka komma in i det, säger André Petersson till Jönköpings-Posten.

“Sätter sig i huvudet”

Petersson hinner därmed spela två träningsmatcher innan SHL-säsongen drar igång nästa vecka, då HV71 premiärspelar mot Linköping hemma i Husqvarna Garden.

– Jo, men det känns bra. Jag har varit väldigt försiktig här nu under försäsongen, men rent kroppsligt så känns det kanon. Sedan är det alltid så när man har varit lite skadad att det sätter sig i huvudet också. Man måste komma igenom den biten och känna att det håller liksom, så att man inte åker och tänker att ”oj, vad ska hända här”. Man måste ut och köra och nu har jag två matcher på mig att komma in i det innan säsongen drar igång, säger Petersson.

Forwarden, som fyller 33 år nästa vecka, producerade 42 poäng (21+21) på 47 matcher för HV71 förra säsongen och blev med den noteringen intern poängkung i Jönköpingslaget. 


TV: HV-talangen spelade med fem lag förra säsongen

Den här artikeln handlar om: