Champions Hockey League

Galna målfesten – åtta (!) mål i tredje perioden

Det stod 2-2 inför den tredje perioden mellan Växjö och Stavanger. När 60 minuter var spelade stod det helt plötsligt 6-6 efter en galen målfest.

Växjö vann med 7-6 efter straffar mot Stavanger. Men det kunde ha blivit betydligt större siffror.

Det svenska mästarlaget stod nämligen för en genomklappning av det större slaget. Inför den tredje perioden stod det 2-2 i CHL-matchen mot Stavanger. Då klev Noah Östlund fram och presenterade sig för sina nya fans, stortalangen sköt 3-2, vilket blev starten på ett sällsynt målkalas.

Joachim Blichfeld, Filip Eriksson och Joel Persson hängde på tåget och helt plötsligt hade Växjö en 6-2-ledning. Klappat och klart, trodde alla.

Galna comebacken

Men då började det rassla åt andra hållet. På sex minuter stod istället Stavanger för fyra raka mål, och helt plötsligt hade vi ett likaläge på sex.

Matchen gick då till förlängning och sedermera straffar. Där avgjorde Noah Östlund med en vacker straff.

Växjös två första mål i matchen gjordes av Marcus Sylvegård och Joel Persson.

***

På annat håll förlorade Färjestad sin gruppspelsmatch mot Ingolstadt. Det tyska laget tog kommandot redan i den första perioden och vann till slut med 3-2. Michael Lindqvist och Marcus Westfält gjorde värmlänningarnas mål i matchen.

TV: "Sticker ut – på ett negativt sätt”