IK Oskarshamn vann mot HV 71
Montage
Matchrapport

Straffar avgjorde för Oskarshamn i hemmasegern mot HV 71

ANNONS

Oskarshamn mötte HV 71 hemma i en match i J20 Nationell södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Oskarshamn vinna med 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Viggo Söderberg för.

I början av matchen var Oskarshamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Viggo Söderberg och Joel Jonsson. Efter 7.39 i andra perioden nätade Samuel Herlitz, på pass av Albert Schioldan och reducerade åt HV 71.

Herman Träff gjorde dessutom 2-2 efter 13.36 framspelad av Axel Landén.

Oskarshamns Nace Langus gjorde 3-2 efter 20.11 på pass av Borna Kopac och Joel Jonsson.

HV 71 kvitterade till 3-3 med 48 sekunder kvar att spela genom Hugo Pettersson på pass av Edvin Nilsson och Hampus Sandahl. I straffläggningen var det Oskarshamn som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Viggo Söderberg för.

Noterbart är att Joel Jonsson gjorde ett mål för Oskarshamn och spelade dessutom fram till två mål.

När lagen senast möttes blev det seger för HV 71 med 3-2.

Söndag 3 september 14.30 spelar Oskarshamn borta mot Linköping. HV 71 möter Malmö hemma i Prolympiahallen lördag 9 september 14.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL