Liam Kirk.
Foto: Bildbyrån
Europa

Uppgifter: Liam Kirk lånas ut till Litvinov

ANNONS

Delar av förra säsongen spenderade Liam Kirk i den finska ligan med Jukurit. Nu rapporterar Hokej.cz att den NHL-kontrakterade forwarden lånas ut till tjeckiska Litvinov den kommande säsongen.

Under söndagen rapporterade ett konto på X, tidigare känt som Twitter, att den brittiska forwarden Liam Kirk skulle spendera den kommande säsongen i tjeckiska Litvinov. Enligt källor till Hokej.cz stämmer uppgifterna, vilket innebär att Sverige-bekantingen lånas ut från NHL-klubben Arizona till en europeisk klubb för andra säsongen i följd.

Förra säsongen spenderade Kirk delar av säsongen i finska Liiga-klubben Jukurit, där han på 25 matcher noterades för 19 poäng (7+12).

Liam Kirk spenderade delar av pandemisäsongen 2020/21 i Hockeyettan-klubben Hanhals, där han stod för tio poäng (5+5) på tolv matcher innan han lämnade klubben. Samma säsong gjorde Kirk dundersuccé i VM, då han tillsammans med Andrew Mangiapane blev hela turneringens skyttekung med sina sju mål på lika många matcher.

VM-succén resulterade i ett NHL-kontrakt med Arizona Coyotes, men stora skadeproblem har begränsat Kirk till endast nio AHL-matcher under sin tid i Nordamerika. Kirk har kontrakt med Coyotes till och med sommaren 2024. 


TV: Edvinsson hyllas av experten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games