Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Anton Forsberg helt återställd efter otäcka skadan: "Hundra procent"

ANNONS

En otäck situation i februari gjorde att Anton Forsberg skadade ledbanden i båda knäna. 
Nu berättar han att det hela är helt återställt, inför återsamlingen till 2023/24. 
– Jag har kunnat göra det jag vanligtvis gör, säger Forsberg till The Athletic.

En otäck situation framför mål i februari ledde till att Anton Forsberg skrek i smärta och tvingades lämna på bår. Den svenske burväktaren slapp operation, men hade en lång rehab framför sig på två till tre månader. 

Nu är han definitivt helt återställd. 

– Jag har varit hundra procent en lång tid. Jag skulle ha varit tillbaka förra året om vi tog oss till slutspel, säger Forsberg till The Athletic.

Trots det tuffa skadan som drabbade ledbanden i båda knän menar han nu att det inte kommer hindra honom i inledningen av kommande säsong med Ottawa Senators

– Det känns inte som att jag tänker på det alls. Jag tvekar inte, så det känns som att allt är läkt. Jag har inte begränsats något i vad jag kan och inte kan göra. Jag har kunnat göra det jag vanligtvis gör, så jag kan inte säga att jag håller igen eller något nu, säger Forsberg.

Säkrade titeln då - nu ska de tävla om förstaspaden

Till kommande säsong kommer den nu 30-årige svensken att få en nygammal målvaktskollega i form av Joonas Korpisalo. Den finske burväktaren skrev på ett femårskontrakt med Ottawa i början av juli och återförenades därmed med Forsberg. Tillsammans tog de Lake Erie Monsters till en Calder Cup titel 2016. Nu ska de tävla om platsen i Senators. 

– Vi var en bra duo då, det är det vi vill bli här också. Vi är riktigt bra vänner och när vi spelade tillsammans hängde vi med varandra mycket, säger Forsberg till The Athletic och fortsätter: 
– Jag tror att det kommer handla om vem som spelar bäst, och det är så det ska vara.


TV: Se otäcka situationen med Anton Forsberg här

Den här artikeln handlar om: