HV71 vann med Olof Glifford i mål.

Storseger för HV71 mot Visby – i Olof Gliffords debut

HV71 avslutar turneringen på Gotland med målfest.
Det blev seger med 6-1 för HV – när 18-årige Olof Glifford debuterade i målet

Joni Ortio drabbats av en skada under försäsongen har 18-årige målvakten Olof Glifford fått kliva in i HV71:s A-lag. I "Svenska Spel Trophy" fick han agera backup till Victor Brattström i matcherna mot Djurgården (4-2 vinst) och Frölunda (1-5 förlust) men i lördagens match mot Visby/Roma fick han förtroendet mellan stolparna.

Glifford fick vinna i sin seniordebut med 20 räddningar på 21 skott då HV71 vann med 6-1 mot Hockeyettan-laget.

Det var ett HV71 som kom till spel utan tongivande spelare som Joni Ortio, Anton Strålman, Mikael Seppälä, Hugo Fransson, André Petersson, Isac Brännström, Henrik Borgström och Herman Hansson.

Backstjärnorna visade vägen

HV hade dock inga bekymmer trots att så många spelare saknades/vilades utan direkt i första perioden satte de tonen och ledde med 2-0.

I andra perioden blev siffrorna ännu större då HV71 sköt fyra mål för att gå upp till en 6-0-ledning. Det var backarna som ledde vägen då nyförvärvet Bobby Nardella samt finske Oliwer Kaski skjutit två mål vardera. Även 18-årige talangen Oscar Fisker Mølgaard och tjeckiske forwarden Radan Lenc blev målskyttar för Jönköpingslaget. Mølgaard låg bakom fyra av målen då han stod för 1+3 på de två första perioderna.

Fem minuter in i den tredje perioden spräcktes Olof Gliffords nolla då Anton Johansson reducerade för Visby i powerplay.

Det blev sedan inga fler mål i matchen utan HV71 kunde vinna med 6-1. De avslutar därmed turneringen på Gotland med två vinster och en förlust. Visby/Roma förlorade alla tre matcherna, 1-9 mot Frölunda, 0-6 mot Djurgården och 1-6 mot HV71.

HV71 – Visby 6–1 (2-0,4-0,0-1)

HV71: Oliwer Kaski 2, Bobby Nardella 2, Oscar Fisker Mølgaard, Radan Lenc.
Visby: Anton Johansson.

TV: HV71-talangen siktar högt