Linus Öberg blev hjälte för Frölunda.

Frölunda vinner Svenska Spel Trophy på Gotland

Frölunda behövde bara ett oavgjort resultat för att säkra segern i Svenska Spel Trophy på Gotland.
De vann då med 3-2 efter straffläggning mot Djurgården för att ta hem turneringssegern.

Frölunda inledde Svenska Spel Trophy med att vinna med 9-1 mot Visby och följde upp det med att besegra SHL-rivalen HV71 med 5-1.

De skulle därmed säkra turneringssegern vid minst ett oavgjort resultat i lördagens match mot Djurgården.

Det började också bra för Göteborgslaget då unge centern Linus Nässén gav Frölunda ledningen i den första perioden vilket också stod sig efter 20 spelade minuter.

I den andra perioden fick Frölunda tidigt spela powerplay men då kontrade Djurgården och Albin Grewe kunde sätta kvitteringen till 1-1. Precis efter målet replikerade dock göteborgarna då Linus Öberg satte ett PP-mål för 2-1.

Det var flera utvisningar i matchen och till slut skulle även Djurgården få in ett powerplay-mål för att kvittera tillställningen. Linus Klasen satte 2-2 för att utjämna matchen med bara minuter kvar av mittperioden.

Linus Öberg och Lars Johansson straffhjältar

Det blev sedan en svag tredje period som slutade mållös och därmed väntade förlängning. Inte heller i förlängningen blev det några mål och straffläggning skulle krävas för att få fram ett avgörande.

Väl där blev Linus Öberg den enda som kunde överlista någon av målvakterna och Frölunda knep därmed segern i straffläggningen. Lars Johansson vaktade Frölundas mål och räddade 23 av 25 skott i matchen samt alla straffar medan Viktor Andrén i Djurgårdens mål stoppade 39 av 41 skott men släppte in en straff.

Frölunda vinner därmed också hela Svenska Spel Trophy och fortsätter sin fina försäsong. Göteborgslaget har nu fyra raka vinster och fem segrar på sex matcher hittills under försäsongen.

Djurgården – Frölunda 2–3 SO (0-1,2-1,0-0,0-0,0-1)

Djurgården: Albin Grewe, Linus Klasen.
Frölunda: Linus Öberg 2 (inklusive avgörande straff), Linus Nässén.

TV: "Ingen anledning att göra några större förändringar"