Ludvig Östman och Eric Engstrand.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ludvig Östman och Eric Engstrand rök ihop på träning: “Måste ha disciplin”

ANNONS

Det hettade till på Västerås träning under onsdagen. 
VLT rapporterar nämligen att backen Ludvig Östman och nyförvärvet Eric Engstrand hamnade i bråk och lagkamraterna fick gå emellan och sära på dem.
– Det är helt okej i sig att det finns känslor, att det kan hetta till, säger tränaren Karl Helmersson till tidningen om situationen. 

Under torsdagskvällen spelar Västerås sin tredje träningsmatch inför säsongen när SHL-laget Linköping står för motstånd. I förberedelserna inför matchen blev det då heta känslor. 

Vestmanlands Läns Tidning rapporterar nämligen att två av lagets spelare hamnade i bråk under onsdagens träning. Tidningen skriver att Ludvig Östman blev irriterad på nyförvärvet Eric Engstrand under träningen vilket ledde till att duon rök ihop.

Delade ut slag mot varandra: “En fin balansgång”

Båda spelarna ska ha delat ut slag mot varandra innan ledare och lagkamrater gått emellan för att sära på Östman och Engstrand. Efteråt ska de båda ha tjafsat muntligt på väg av isen där lagkamraterna återigen fick kliva in och avstyra situationen. 

– Det är helt okej i sig att det finns känslor, att det kan hetta till. Sen måste det vara på en bra nivå, att man lämnar det ute på isen och inte tar med sig det. Det är ju också en sak att man måste ha disciplin på träningen. Om man inte har det är det lätt att det kan smitta av sig till matchsituation också, att man sitter på andra sidan (utvisningsbåset) och det har vi inte råd med. Det är en fin balansgång, men att det skulle hetta till såhär är ingen fara, säger VIK:s tränare Karl Helmersson till VLT

Västerås har förlorat båda sina inledande träningsmatcher på försäsongen då det blev 0-4 mot Örebro och 1-2 mot Södertälje.


TV: Malmö: "Fräschare - men inte nödvändigtvis så mycket bättre"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games