FÖRSÄSONG 2023
Carl Klingberg.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Carl Klingberg levererade – i Frölundas målfest: "Mycket kvar att jobba på"

ANNONS

En svängig historia slutade till sist i en målfest och en tämligen komfortabel seger för Frölunda borta mot HV71. Hemvändande Carl Klingberg blev tvåmålsskytt för Göteborgslaget i 7–3-segern.
– Att vi vinner som lag det är alltid det viktigaste, säger han till Göteborgs-Posten.

Carl Klingberg är en av många spännande hemvändare i SHL den kommande säsongen. Under gårdagens träningsmatch mot HV71 visade vad han kan bidra med i Frölunda, då 32-åringen stod för två fullträffar i 7–3-segern i Jönköping.

– För självförtroendets skull är det skönt att veta att det finns där. Men om man har självförtroende utan poäng då skiter jag i det där. Om man bortser från just poängen så kändes det bättre nu än i helgen. Samtidigt är det mycket kvar att jobba på och det gäller ta steg i rätt riktning, säger Klingberg till Göteborgs-Posten.

“Inte det viktigaste i världen”

Carl Klingberg gav Frölunda en 3–0-ledning i mittperioden, innan han fick se HV71 hämta upp tremålsunderläget i samma period. Frölunda kunde till slut vinna med komfortabla 7–3 efter att Klingberg stått för ytterligare ett mål i slutakten.

– Jag kommer inte ropa hej svejs och tycka jag är bäst i världen bara för att jag hänger någon kasse... Det är kul men det är inte det viktigaste i världen. Att vi vinner som lag det är alltid det viktigaste, säger Klingberg.

Talangen Otto Stenberg blev också tvåmålsskytt i matchen för Frölunda, där även Erik Borg, Max Friberg och David Edstrom chippade in med varsitt mål. I HV71 var det Radan Lenc, Fredrik Forsberg och Mattias Tedenby som hittade rätt.

***

I Kumla lyckades Oskarshamn besegra Örebro med 5–2 under torsdagskvällen. Lukas Jasek gav bortalaget en tidig ledning i matchen och därefter släppte Oskarshamn aldrig greppet om ledningen och inkasserade därmed sin andra seger på lika många matcher under försäsongen. Förra veckan vann Oskarshamn mot Linköping med 6–3.

***

I Skellefteå såg hemmalaget ut att gå mot en komfortabel seger i försäsongspremiären mot Luleå, men bortalaget lyckades hämta ikapp ett 0–2-underläge till 2–2 i den tredje perioden och ta matchen till förlängning. Där sköt emellertid Jonathan Johnson segern till Skellefteå, som vann skottstatistiken med 42–10 i matchen.

***

Även Malmö tappade en 2–0-ledning i gårdagens match mot Färjestad, men lyckades till slut ändå vinna träningsmatchen efter att Lukas Wernblom avgjort matchen i straffläggningen. Malmös finska nyförvärv Lauri Pajuniemi stod för ett mål och ett assist i matchen och var således en av Redhawks förgrundsfigurer i segern.


TV: Debuterade i HockeyTvåan som 16-åring

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games