Foto: Tv4 Play
Nyhet

Linköping besegrade Växjö

ANNONS

LHC har tagit sin första seger under försäsongen. De besegrade mästarna Växjö med 4-2.

Linköping förlorade med 6-3 i sin första match under försäsongen. Då var det Oskarshamn som blev för svåra. I kväll tog Klas Östmans gäng emellertid sin första seger under försäsongen, då mästarna Växjö besegrades.

Linköping grundlade segern i den andra perioden, då de hade mängder av powerplay och stundtals bosatte sig i Växjös zon. LHC hade en 3-1-ledning efter två perioder, och avgjorde matchen via ett 4-1-mål av Patrick Russell i början av den tredje perioden. Också det målet kom i powerplay.

Broc Little, Filip Bystedt och nye Taylor Leier var lagets övriga målskyttar. Leier gjorde därmed sitt första mål för sin nya klubb.

Tobias Rieder och nye Dylan McLaughlin gjorde Växjös mål. Växjö spelade sin första match under försäsongen.

*****

SHL-nykomlingen MoDo tog en planenlig seger mot Östersund i deras försäsongspremiär. Det stod visserligen 1-1 under en period, innan MoDo stack ifrån och vann med 5-1.

Josh Dickinson, Erik Jinesjö Karlsson, Mikael Ruohomaa, Daniel Brickley och Erik Walli Walterholm gjorde lagets mål. Niklas Folin hade också en puck inne, som domarna inte dömde mål på. Domarna såg helt enkelt inte att pucken var inne.

Henrik Marklund gjorde Östersunds enda mål.


TV: Talangen spelade med fem lag förra säsongen

Den här artikeln handlar om: