Succédebut för Logan Hutsko i IKO Oskarshamn.
Nyhet

IK Oskarshamns AHL-värvning Logan Hutsko presenterade sig

Logan Hutsko har presenterat sig. IK Oskarshamns amerikanska nyförvärv slog till med två mål och två assist i försäsongsdebuten mot Linköping. Detta när IKO slog SHL-konkurrenten med 6–3 i Visby på fredagskvällen.

IK Oskarshamn tappade en hel del slagskraft inför säsongen. Detta då poängkungen Antti Suomela försvann till Schweiz och tjeckiske landslagsmannen Jiri Smejkal försvann till NHL efter att ha skrivit på för Ottawa Senators.

Men kanske finns det nog med slagstyrka i ersättarna för att den småländska klubben ska få en ny fin SHL-säsong.

När träningsmatchandet inleddes på fredagskvällen gjorde flera av nyförvärven avtryck. Inte minst då amerikanen Logan Hutsko, som närmast kommer från AHL-spel med Florida Panthers farmarlag Charlotte Checkers.

Forwarden sköt två av målen och hade därutöver två assist när IKO slog Linköping HC med 6–3 i Visby.

Åtta poäng av Logan Hutskos kedja

24-åringen satte 2–2 halvvägs in i matchen och följde upp det med en 3–3-kvittering i powerplay senare i den andra perioden. Han hade sedan assistpoäng på Viktor Lodins 5–3-mål och Hynek Zohornas 6–3 i tredje perioden. Formationen med Hutsko, Lodin och Zohorna stod totalt för åtta poäng.

Gustaf Westlund och nye kaptenen Oscar Engsund sköt också mål för IK Oskarshamn, som därmed fick fem av sex mål från nyförvärv.

Linköpings mål gjordes av Fabian Wagner, Broc Little och Patrick Russell.

Logan Hutsko har en speciell bakgrund då han som junior skadade nacken så svårt 2015 att läkarna trodde att karriären var över. Han lyckades mot alla odds ta sig tillbaka och blev 2018 draftad av Florida Panthers som 89:e spelare i tredje rundan. De senaste två säsongerna spelade han AHL-hockey i Panthers organisation och samlade ihop 65 poäng på 113 matcher.

TV: Berättelsen om NHL-draften 1999 i annorlunda tappning