Viktor Lööv
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Viktor Lööv tvingas till nya undersökningar efter allvarliga skadan

ANNONS

Det är fortsatt oklart när, eller om, Viktor Lööv kan komma tillbaka efter sin svåra ryggskada. Nu ska han träffa nya specialister för att försöka få bukt med skadan.

Biel-Bienne gick till final i Schweiz men förlorade i den sjunde och avgörande matchen mot Genève-Servette. I den sista finalmatchen åkte då Biels svenske back Viktor Lööv på en svår skada som gör att hans status inför nästa säsong är osäker. Lööv skadade ryggraden, och det har under sommaren rapporterats att hans hockeyframtid är osäker.

– Vi har regelbunden kontakt med honom, men situationen är väldigt frustrerande. Han vet inte vad han kan förvänta sig. Alltför många saker är fortfarande oklart, och inga konkreta behandlingsalternativ har hittats hittills, sade sportchefen Martin Steinegger till Bieler Tagblatt för en månad sedan.

Viktor Lööv tvingas till nya undersökningar

Nu väntar ytterligare undersökningar för den tidigare VM-backen. Enligt swisshockeynews, som hänvisar till tidningen Journal du Jura, är 30-åringen tillbaka i Biel för att träffa specialister som ska försöka hjälpa Lööv tillbaka från den allvarliga skadan. Det är fortsatt inte klart när, eller ens om, han kan komma tillbaka till hockeyrinken igen.

Lööv lämnade svensk hockey efter att ha representerat MoDo säsongen 13/14. Han flyttade då till Nordamerika, där han fick han spela fyra NHL-matcher med Toronto Maple Leafs samt gjorde fyra säsonger i farmarligan AHL. Han spelade därefter tre säsonger i KHL med finska Jokerit och flyttade till EHC Biel 2021 där han har varit en av lagets viktigaste spelare de två senaste säsongerna. 

2021 var Lööv med och spelade VM med Tre Kronor.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games