Carl Hagelin.
Foto: Bildbyrån
NHL

Carl Hagelin öppnar upp om skräckskadan: "Inte så jäkla kul"

ANNONS

Han ådrog sig en så pass allvarlig ögonskada att ögat inte längre kan producera egen vätska. Dessutom missade han hela förra säsongen med en höftskada. I en intervju med LT berättar Carl Hagelin om den minst sagt påfrestande tiden vid sidan av isen.

Det har gått ungefär ett och ett halvt år sedan Carl Hagelin senast spelade en match. Då ådrog han sig en allvarlig ögonskada som höll honom borta från spel den avslutande delen av säsongen 21/22. Den senaste säsongen kunde han inte spela på grund av stora bekymmer med sin vänstra höft.

Hagelin fick i sin senaste match en klubba i ögat och ådrog sig en så pass svår ögonskada att det var tal om att operera bort ögat och sätta in ett fejköga i stället. Läkaren sa också att forwarden inte skulle kunna spela hockey igen.

– Det var inte så jäkla kul att höra. Så egentligen har allt efter det varit positivt, säger han i en intervju  med LT.

Carl Hagelin: “Helheten med båda ögonen är okej”

Efter att ha fått pupillen ihopsydd måste han nu ta medicin tre gånger om dagen livet ut. Ögat kan inte längre producera vätska på egen hand, skriver tidningen. Han kommer heller inte få en helt återställd syn på vänsterögat.

– Men helheten med båda ögonen är okej. Om jag skulle kolla på ett specifikt sätt åt sidan då försvinner det lite, men man lär sig att röra på huvudet i stället.

Men trots höft- och ögonproblemen, trots att han inte spelat sedan februari 2022 och trots att Hagelin redan vunnit två Stanley Cup-titlar siktar han på att förlänga karriären. Nu är han free agent, och har märkt av av ett intresse från flera NHL-klubbar.

– Jag tror att jag är en spelare som många lag vill ha, speciellt nu som veteran. Jag har varit med om mycket och är bra defensivt, alla lag behöver såna spelare. Men sen måste jag känna mig bra och vara så bra jag kan vara. Jag bygger mitt spel mycket på snabbheten och att läsa av spelet, har man inte det är det svårt, säger Carl Hagelin.

34-åringen, som blir 35 om två veckor, har gjort 713 matcher i NHL. Han har representerat New York Rangers, Anaheim, Pittsburgh, Los Angeles och Washington.


TV: Det bästa från Carl Hagelin säsongen 21/22

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games