Philip Åhlström blir kvar i Schweiz.
Foto: Imago
Europa

Philip Åhlström stannar i Schweiz – klar för Bellinzona Rockets

ANNONS

28-årige Philip Åhlström har gjort sig hemmastadd i Schweiz.
Nästa säsong kommer backen spela för Bellinzona Rockets i andraligan – vilket blir svenskens tionde raka säsong i Schweiz.

Via ett inlägg på Facebook meddelar Bellinzona Rockets att den svenske backen Philip Åhlström är klar för klubben. Enligt EliteProspects sträcker sig kontraktet över den kommande säsongen.

Åhlström, som även har ett schweiziskt pass, har spelat i Schweiz sedan 2014 då han lämnade AIK:s juniorverksamhet för spel i Luganos juniorlag. Backen fick spela tio matcher i högstaligan under sin debutsäsong i landet, men har sedan dess varit hemmahörande i andraligan NLB.

Spelade med Klasen

Under sin tid i Schweiz har Philip Åhlström hunnit med spel i Lugano, Langenthal, La Chaux-de-Fonds och Visp. 28-åringen kommer närmast från två säsonger i den sistnämnda klubben, där han den gångna säsongen stod för tolv poäng (2+10) på 42 grundseriematcher. I Visp spelade även Linus Klasen under inledningen av fjolårssäsongen innan han flyttade hem till Sverige och Djurgården.

I Sverige har Åhlström, som har Sollentuna som moderklubb, spelat juniorhockey i SDE, Timrå och AIK.

Bellinzona Rockets, som förra säsongen gick under namnet Ticino Rockets, slutade på en tiondeplats i den schweiziska andraligan den gångna säsongen.


TV: Kanada vinner Hlinka Gretzky Cup

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL