Dragan Umicevic
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Dragan Umicevic tvingas sluta

ANNONS

Dragan Umicevic karriär är över. Det bekräftar han i ett uttalande på SSK:s hemsida.
– Det är inget som dykt upp bara så där utan det har växt fram under sommaren, säger han.

Han lämnade Södertälje 2009, och efter spel i Färjestad, Frölunda, Malmö och i ett gäng utländska klubbar återvände han under säsongen 21/22. Då blev det sju poäng på 17 matcher innan en skada satte stopp. Förra säsongen kunde veteranen inte spela över huvud taget.

Ett och ett halvt år efter att Dragan Umicevic spelade sin senaste match kommer nu beskedet att den tidigare poängsprutan tvingas lägga skridskorna på hyllan.

– Det här är ett väldigt tufft beslut att ta och inget som dykt upp bara så där utan det har växt fram under sommaren. Det har varit en tuff och lång tid med rehab. Till en början kändes det bra och jag kunde träna på helt enligt plan och vid jul någonstans förra året kändes det som att jag var på väg tillbaka. I stället för comeback fick jag dessvärre ett bakslag och tvingades till en ny operation men det kändes inte helt bra efter det heller men jag gav det ändå chansen och tränade på ytterligare någon månad. Men när resultaten uteblev så började jag mer och mer fundera på om det var dags att avsluta spelarkarriären. Det har inte varit ett lätt beslut men samtidigt känner jag att jag har gjort allt vad jag kunnat och det gör hela situationen lite lättare, säger han i ett uttalande på Södertäljes hemsida.

Dragan Umicevic tar jobb i ledarstaben

Umicevic kommer bli kvar i Södertälje SK även framöver.

– Nu börjar en ny resa för mig där jag kommer ingå i en ny roll i ledarstaben. Det ska bli jäkligt roligt och jag är väldigt glad och stolt att jag fått frågan att vara kvar och jobba i klubben. Exakt hur rollen kommer se ut är inte klart än men jag kommer ta rygg på Emil för att lära mig så mycket jag kan.

38-åringen vann såväl säsongen 19/20 som 20/21 poängligan i den österrikiska högstaligan, efter att ha gjort 65 respektive 64 poäng för Black Wings Linz. I SHL gjorde han som mest 36 poäng, för Färjestad, säsongen 09/10. Umicevic gjorde sammanlagt 182 poäng på 364 matcher i den svenska högstaligan.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM