Landslag

Juniorkronorna förlorade med tvåsiffrigt mot USA

Premiären i World Junior Summer Showcase slutade i en storseger mot USA Blå. När Juniorkronorna i natt ställdes mot USA Vit blev det ombytta roller.
Slutsiffrorna skrevs till 10–1 till amerikanernas fördel.

Juniorkronorna kunde inte bygga vidare på helgens storseger (7–0) mot USA Blå i premiären av World Junior Summer Showcase i Plymouth, USA. När det svenska laget i natt tog sig an USA Vit blev det minst sagt ombytta roller.

Amerikanerna hade en 2–0-ledning efter den första perioden, innan de gjorde sitt stora segerryck i mittperioden där USA lyckades gå ifrån till en 6–0-ledning drygt halvvägs genom perioden.

Forwarden blev fyramålsskytt

Leksandslöftet Anton Johansson stod förvisso för en reducering i mittakten, men USA fortsatte att köra över Juniorkronorna i den tredje perioden vilket innebar att Sverige fick lämna isen med en 1–10-förlust i ryggen.

USA:s stortalang Frank Nazar, som valdes i förstarundan av Chicago Blackhawks i 2022 års NHL-draft, var matchens stora förgrundsfigur med sina fyra mål och en assist.

Kevin Reidler, som den kommande säsongen kommer att spela juniorhockey i USHL-klubben Dubuque Fighting Saints, vaktade den svenska kassen och släppte in tio mål på 36 skott i matchen.

USA Vit – Sverige 10–1 (2–0, 4–1, 4–0)
USA Vit: Frank Nazar 4, Cutter Gauthier 2, Ryan Leonard, William Whitelaw, Eric Pohlkamp, Lane Hutson.
Sverige: Anton Johansson.

TV: Bakom kulisserna: Leo Carlsson draftas i Nashville