Ludvig Jardeskog.
Foto: Bildbyrån
Europa

Ludvig Jardeskog klar för Graz 99ers

ANNONS

Sedan tidigare har österrikiska Graz värvat både Daniel Viksten och Axel Wemmenborn inför den kommande säsongen. Nu är även Ludvig Jardeskog klar för spel i klubben.

Svenske tränaren Johan Pennerborn har under sommaren förstärkt Graz med både Daniel Viksten och Axel Wemmenborn, samtidigt som svenskbackarna Jacob Pfeffer och Gustav Bouramman finns i klubben sedan tidigare.

Nu växer svenskkolonin.

Under söndagskvällen meddelade den österrikiska klubben att den svenske backen Ludvig Jardeskog skrivit på ett ettårskontrakt med Graz.

– Jag har alltid velat testa på att spela utanför Sverige och när Graz kontaktade mig kändes det bra direkt. Jag har bara hört bra saker om organisationen och kan inte vänta på att dra igång. Mina förväntningar den här säsongen är att ha en bra grundserie så att vi har en bra sits inför slutspelet, där vad som helst kan hända. Jag kommer att göra mitt bästa varje dag för att hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt, säger Ludvig Jardeskog till Graz hemsida.

28-årige Jardeskog ansluter till Graz från Västerås, där han spelat de senaste två säsongerna. Den gångna säsongen noterades backen för 13 poäng (4+9) på 47 grundseriematcher i Hockeyallsvenskan.

I Graz återfinns även svenska tränare i form av assisterande tränaren Fredrik Hallberg samt målvaktstränaren Henning Sohlberg.


TV: Svenska Detroit-talangerna hyllas av experterna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM