Nyhet

"Tjomme" om backjakten: "Ständigt ögonen öppna"

ANNONS

Leksand letar förstärkning i defensiven. Dalalaget har plockat in Fred Nilsson på provspel – men håller utkik efter ytterligare nyförvärv.
– Hittills har det varit väldigt skralt rent generellt, säger sportchefen Thomas Johansson till Falu-Kuriren om den tunna marknaden.

Med bara sju backar under kontrakt ämnar Leksand att öka på numerären på backsidan. Fred Nilsson har bland annat kommit in på provspel och kommer vara med laget fram tills säsongen startar i princip. 

Om det blir någon förlängning där återstår att se.

– Det är jättesvårt att säga nu. Jag vill ju, först och främst, att han ska komma in till oss och vara med oss och spela så vi får titta på honom ordentligt. Sedan får man se hur det ser ut. Men vi har ju tittat på honom och utifrån det vi ser så är det någonting som lockar oss i alla fall. Exakt hur oddsen är efter den 13/9 om det blir någon fortsättning, det kan jag inte säga idag, säger Thomas Johansson till FK-sporten.

Backen har tidigare berättat för Hockeysverige.se om möjligheten att få spela in sig i SHL-laget. 

– Jag har faktiskt aldrig gjort förut. Jag är taggad och ska bara visa upp mig och ta för mig. Det är klart att det är lite nervöst men det är bara att tänka bort sånt. Det är bara att ta för sig och tuta och köra, sade han tidigare i veckan.

Finns olika lösningar

“Tjomme” säger också till tidningen att det kan bli så att både Fred Nilsson stannar och att ytterligare en back plockas in.

Just nu är det det dock de sju backarna plus Nilsson som kommer att inleda den här försäsongen, som börjar på allvar med ispremiär nästa vecka.

– Vi håller ständigt ögonen öppna under en hel säsong beroende på vad som händer. Marknaden kan röra sig mer eller mindre. Det finns ju fortfarande möjlighet att det rör lite på sig under resans gång här.


TV: Ur arkivet: Minnesvärda mål från Bergerons tid i Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM