Foto: Bildbyrån
NHL

Buffalo skriver kontrakt med Zach Benson

ANNONS

Buffalo Sabres var överlyckliga över att kunna säkra Zach Benson som 13:e spelare i NHL-draften. Nu meddelar klubben att de skrivit ett rookiekontrakt med 18-åringen. 
– Den uppsidan får man inte ofta med det valet i draften, säger klubbens GM Kevyn Adams.

Efter 98 poäng på 60 matcher i WHL tippades Zach Benson gå tidigt i årets NHL-draft. Många hade den kanadensiske forwarden bland topp top och vissa närmare topp fem. Trots det fanns 18-åringen kvar när Buffalo Sabres till slut skulle göra sitt första val, och det 13:e valet i draften.

Nu, en månad senare, har NHL-klubben meddelat att de skrivit ett treårigt rookiekontrakt med Zach Benson.

– Vi kände att den uppsidan han har får man inte ofta med det valet i draften. När listan föll började vi bli rätt spända på att den här spelaren skulle vara tillgängliga för oss. Vi är glada över att välkomna Zach, och jag antar att vi gillar Winnipeg-killar, säger Sabres GM Kevyn Adams i ett pressmedddelande.

Som Adams nämner är det andra året i rad som klubben väljer en lovande Winnipeg-talang tidigt i draften. Benson och nionde valet från 2022, Matthew Savoie har dessutom bildat en duo i Winnipeg Ice och imponerat stort i WHL.


TV: Anton Wahlberg draftad av Buffalo

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL