Foto: Bildbyrån
Nyhet

Fred Nilsson får chansen i Leksand - på try out

ANNONS

Efter Kristianstads tvångsnedflyttning får Fred Nilsson nu chansen att kliva upp i seriesystemet. Leksand meddelar att de plockat in den högerfattade backen på ett try out-kontrakt. 
– Jag är väldigt ödmjuk och extremt taggad inför utmaningen att tävla om en plats i laget, säger Nilsson. 

Innan Fred Nilsson gjorde sin flytt till Kristianstad och Hockeyallsvenskan hade han fått möjligheten att visa upp sig i SHL vid elva tillfällen. Nu kan han slå sig in i den högsta serien igen. 

Efter att KIK fått nekad elitlicens och flyttats ner räcker nämligen Leksand ut en hand till den unga backen. 20-åringen har fått ett try out-kontrakt med SHL-klubben och har därmed fram till seriepremiären 14 september på sig att säkra en permanent flytt. 

– Vi har fått väldigt fina lovord gällande Fred, både som spelare och som person. Fred är en tvåvägsback med stor utvecklingspotential som är rörlig, modig med pucken och som gärna deltar i offensiven och är noggrann i spelet utan puck. Fred har ett try-out kontrakt som gäller fram till seriestart vilket ger oss en väldigt bra möjlighet att få se honom i vår miljö. Han kommer tävla hårt för att ta en plats och det skall bli spännande att se honom hos oss, säger Leksands sportchef Thomas Johansson på klubbens hemsida.

Fred Nilsson lämnade Bollnäs för Skellefteå tidigt under junioråren och slog sig där hela vägen fram till en chans i SHL. Förra säsongen stod han för sex assist på 48 matcher för Kristianstad. 


 

Den här artikeln handlar om: