Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Emil Andrae om jämförelsen med Kimmo Timonen: "Gillar det"

ANNONS

Emil Andrae fortsätter att imponera och hyllas i Philadelphia. Nu jämförs backen med en stor NHL-profil - samtidigt som han spås slå sig in i Flyers NHL-trupp. 
– Det är stora skor att fylla, men jag tror att han kan passa i den rollen, säger Riley Armstrong, Flyers chef för spelarutveckling, till Phillyhockeynow.

Tidigare i juli kom rapporterna om att Emil Andrae ser ut att vara förlorad för HV71. Nu byggs detta på - samtidigt som 21-åringen fortsatt hyllas i Philadelphia Flyers

Denna gång är det en jämförelse med tidigare Flyersbacken och NHL-profilen, Kimmo Timonen, som får fans att fyllas med förväntan. 

– Han ser lite ut som Kimmo där ute. Han har en stor, bred grund. Det är stora skor att fylla, men jag tror att han kan passa i den rollen, säger Riley Armstrong, Flyers chef för spelarutveckling, till Phillyhockeynow.

Även om det är mycket att leva upp till i form av över 1000 matcher i NHL, en Stanley Cup och mycket mer, menar Emil Andrae att han gärna hör det. 

– Jag har hört det tidigare. Jag har faktiskt inte sett honom spela, men folk säger att jag är rätt lik som spelare, en mindre, smart back med beslutsamhet. Jag gillar att folk säger det om mig. Jag tror jag bara får försöka bli bättre och göra det han gjorde, säger 21-årige svensken.

Fortsatt hyllad: "Han var fantastisk"

Backen från Västervik kommer från en fin säsong hemma i Sverige där han växte ut till en nyckelspelare för HV71. Han avslutade sedan året borta i Nordamerika med AHL-laget Lehigh Valley Phantoms.

– Jag tycker att han var fantastisk för oss i slutspelet. Jag vet att “Lappy" (huvudtränaren Ian Laperriere) gav honom en rätt stor roll. De tre matcherna i slutspelet gav honom riktigt bra erfarenhet, säger Armstrong som då var assisterande i Lehigh Valley. 
– Kollar man på träningarna under campen skulle jag säga att han och Adam Ginning ser ut som män, jämfört med de andra. Jag tror verkligen att han har en fin framtid, definitivt.  

Tidigare har Flyers assisterande general manager, Brent Flahr uttryckt att Andrea är nära att utmana om en ordentlig plats i NHL-truppen.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games