Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Oskar Steen stänger inte dörren till Färjestad: "Man vet aldrig"

ANNONS

Ett år återstår på kontraktet med med Boston. Därefter kan Oskar Steen bli free agent. 
Nu öppnar NHL-svensken upp om framtidsplanerna - och en eventuell återkomst i SHL. 
– Det är bara att göra det bästa jag kan av sista året, säger Steen till Värmlands Folkblad.

Det blev endast tre framträdanden i NHL under den gångna säsongen för Oskar Steen. Detta under det näst sista året på kontraktet med Boston Bruins. Nu berättar 25-åringen från Karlstad om sina planer inför sista året.

– Det kan vara en skön grej att gå in i ett ”kontraktsår”. Det är bara att göra det bästa jag kan av sista året, sen får vi se var framtiden tar mig. Jag känner att jag behärskar NHL. Kan spela där. Men det gäller att göra det över en längre tid, och det är vad jag vill få chansen att bevisa igen, säger Oskar Steen till Värmlands Folkblad.

Sedan Färjestad-fostrade forwarden lämnade Sverige har han framförallt tagit plats i AHL. Chansen i NHL har endast kommit vid 26 matchtillfällen och nu står han inför ett sista år på kontraktet som kan bli helt avgörande.

Det talar för fortsättning

Något som talar för en förändring är det faktum att Bostons stjärnor Patrice Bergeron och David Krejci ännu inte meddelat om de kommer att fortsätta. 

– Det är klart det kan öppnas upp lite platser. Då gäller det att vara där och göra ett bra jobb så de ger en chansen, säger Steen. 

Målet är alltså just nu att vara kvar och slå sig in i Nordamerika, men får han inte tillräckligt många chanser kan svensken bli unrestriced free agent. Isåfall står nog troligen Färjestad med öppna armar - och även Steen berättar nu att han håller öppet för det. 

– Det är i alla fall min målsättning att hålla mig kvar där borta. Det är i alla fall tanken. Men man vet aldrig, vi får se vad som händer, säger han till VF.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL