Foto: Bildbyrån
Nyhet

Johan Gustafssons framtidsuppdatering: "Sitter i en ganska bra sits"

ANNONS

Efter ett tungt år med Västerås står Johan Gustafsson fortfarande utan kontrakt. 
Nu öppnar den 31-årige burväktaren upp om tuffa säsongen och framtidsplanerna. 
– Vi körde fast lite förra året och var nog inte riktigt på den banan som jag önskat att vi skulle vara på, säger han till Vestmanlands Läns Tidning.

Efter en tuff säsong tar Västerås ny sats mot SHL, men man kommer att göra det utan erfarne målvakten Johan Gustafsson. Parterna skulle hålla kontakten, men till slut värvades istället Niilo Halonen in som ersättare. 

Nu öppnar Johan Gustafsson upp om säsongen som slutade med en niondeplats istället för en strid i toppen av den Hockeyallsvenska tabellen - och hur han tänker kring sitt kommande klubbval. 

– Jag har varit med i branschen så länge, jag förstod ungefär var det barka åt när jag lämnade mötet och vi säger att vi får höras vidare. Det är inte ofta det händer utan då har man förmodligen gått vidare och tittat på andra alternativ, säger Gustafsson till Vestmanlands Läns Tidning och fortsätter: 
– Vi körde fast lite förra året och var nog inte riktigt på den banan som jag önskat att vi skulle vara på efter två år tillsammans. Jag kom dit av en anledning, att slåss om att gå upp till SHL inom tre år. Efter två år har vi inte varit i närheten utav det och den nivå man ska ligga på om man ska vara ett SHL-mässigt lag.

Uppdateringen om framtiden: “Kollar jättebrett”

I och med avskedet från Västerås står nu den SHL-rutinerade målvakten inför en oviss framtid. Ännu har han inte gjort klart med ett nytt uppdrag, trots att han håller det öppet för alla möjliga alternativ. 

– På sistone har jag lite mer kontakt med min agent och vi får se vart det bär men han är övertygad om att det kommer lösa sig. Jag kollar jättebrett, både i Sverige och i utlandet. Jag sitter i en ganska bra sits med familj, sådär för att kunna lösa det, hur och vart det än skulle kunna bli. Det ska klaffa med familjen och allt annat runtomkring också men det brukar lösa sig när det kommer ett erbjudande man vill hoppa på.

Johan Gustafsson har tidigare spelat i bland annat Frölunda, Luleå, Rögle.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM