Ryan O'Reilly valde bort Toronto Maple Leafs.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Ryan O'Reilly förklarar varför han valde bort Toronto Maple Leafs

ANNONS

Toronto Maple Leafs ville behålla Ryan O'Reilly, men lyckades inte övertyga honom att stanna. I stället skrev stjärncentern ett fyraårskontrakt med Nashville Predators, Nu förklarar han varför det inte blev en fortsättning i hemprovinsen.
– Det är ett fantastiskt ställe, men det finns två sidor av det, säger 32-åringen i en radiointervju med TSN 1050.

Toronto Maple Leafs betalade ett högt pris för att värva Ryan O'Reilly till klubben innan trade deadline. Klubben gav bland annat upp ett första-, ett andra- och ett tredjeval i draften för att kunna lägga beslag på den Stanley Cup- och Conn Smythe-meriterade centern samt forwarden Noel Acciari från St Louis Blues.

Nu hjälpte det inte Leafs mer än till andra rundan av slutspelet, men det fanns intresse från klubben att förlänga avtalet med Ryan O'Reilly innan det skulle löpa ut 1 juli. Förhandlingarna föll dock isär och veteranen valde i stället att sajna ett fyraårskontrakt med Nashville Predators.

I en intervju med TSN 1050 förklarar O'Reilly varför det inte blev Toronto och hemprovinsen Ontario igen. En av orsakerna är faktiskt bristen på anonymitet i den hockeytokiga staden.

Ryan O'Reilly: “Många saker som påverkar”

– Det kanske inte var den främsta anledningen. Det är så många olika saker som påverkar, men visst, det var en faktor det också. Det är annorlunda. Det är något jag tyckte var kul medan jag var där, men jag kände att det skulle vara bättre att vara någon annanstans, säger han i intervjun.
– Det finns så många fantastiskt bra saker som kommer med att spela där. Jag tycker att de har ett fantastiskt lag och med spelarna de har adderat kommer de att vara med och utmana igen. Der är en fantastisk plats, men det finns två sidor av det.

Ryan O'Reilly svarade för elva poäng (4+7) på 13 grundseriematcher för Leafs och stod sedan för nio poäng (3+6) på elva matcher i slutspelet.

Under NHL-karriären har han noterats för 702 poäng på 991 matcher med Colorado, Buffalo, St. Louis och Toronto.


TV: Hattrick av Ryan O'Reilly för Toronto

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM