Nathalie Carlsson Mattila.
Foto: David Wreland/Bildbyrån
SDHL

Nathalie Carlsson Mattila flyttar till Leksand

ANNONS

Nathalie Carlsson Mattila byter SDHL-klubb. 
Hon lämnar HV71 för spel i Leksand. 
– Vi ser Nathalie som en ung och lovande försvarare som vi vill vidareutveckla i vår miljö, säger sportchef Alexander Bröms. 

Efter att ha gjort sin debutsäsong i SDHL med HV71 den gångna säsongen så lämnar Nathalie Carlsson Mattila nu Jönköpingsklubben. 

Ny klubbadress blir då Leksands IF för den 22-åriga backen. 

– Det kommer bli otroligt kul att få komma till Leksand som är en klassisk och anrik förening. Jag har hört att byn verkligen lever och andas hockey, och det ska bli roligt att få uppleva. Jag längtar tills säsongen drar igång. Det ska bli roligt att få träffa laget och börja bygga på vårt spel inför säsongen. Jag skulle beskriva mig som en stark spelare i det defensiva spelet och jag hoppas kunna bidra med positiv energi till laget på isen, i båset och även utanför isen för att höja och stärka laget till dess bästa punkt, säger hon till klubbens hemsida.

Nathalie Carlsson Mattila från Göteborg har Frölunda som moderklubb och tidigare har hon även spelat i Linköping, Troja-Ljungby och HV71. Under sin karriär har hon spelat 33 SDHL-matcher samt 79 matcher i NDHL. 

– Vi ser Nathalie som en ung och lovande försvarare som vi vill vidareutveckla i vår miljö. Nathalie har fått känna på SDHL-spel under föregående säsongen och är nu redo att tävla om mer istid. Hon kommer till oss för att ta ytterligare steg i sin utveckling både som hockeyspelare och människa. Vi hälsar Nathalie varmt välkommen till Leksands IF.


TV: Anton Wahlberg draftad av Buffalo

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM