Dylan McLaughlin.
Foto: YouTube/Skärmdump
Spelarövergångar

Dylan McLaughlin klar för Växjö Lakers

ANNONS

Växjö spikar forwardssidan inför den kommande SHL-säsongen. 
AHL-centern Dylan McLaughlin är klar för svenska mästarna. 
– Förhoppningsvis kan vi få ännu en bra säsong och vinna ett nytt guld, säger 28-åringen till klubbens hemsida

Dylan McLaughlin

Så heter Växjö Lakers senaste nyförvärv. 

Den 28-årige centern ansluter till de svenska mästarna från AHL-klubben Springfield Thunderbirds som är farmarlag till St. Louis Blues. 

– Jag ser verkligen fram emot ett nytt kapitel i min karriär. Det ska bli roligt att bli en del av Växjö Lakers organisation och att få spela inför hemmapubliken. Förhoppningsvis kan vi få ännu en bra säsong och vinna ett nytt guld, säger McLaughlin till klubbens hemsida.

Var finalist till Hobey Baker Award

Dylan McLaughlin draftades aldrig och spelade då i stället collegehockey med Canisius College där han gjorde 147 poäng på 152 matcher. 2018 var han också finalist till det ärofyllda priset Hobey Baker Award som utses till collegehockeyns bästa spelare. Han vann dock inte priset som i stället gick till blivande NHL-centern Adam Gaudette. 

2019 tog han sedan klivet till den nordamerikanska proffshockeyn. Han har sedan dess gjort 75 poäng på 127 matcher i AHL samt 24 poäng på 20 matcher i ECHL. Hans bästa säsong var 2021/22 då han stod för 42 poäng på 55 matcher vilket var näst bäst i Rockford IceHogs den säsongen.

Den senaste säsongen spelade han bara nio matcher för Springfield Thunderbirds innan en skada satte stopp för fortsatt spel. I mars trejdades han sedan till Detroit Red Wings organisation i utbyte mot Jakub Vrana men kom aldrig att spela mer resten av säsongen. 

Nu värvas han alltså till Växjö där han blir den 14:e och sista forwarden in i truppen. 

– Dylan är med all sannolikhet den sista forwarden vi tar in till vår grundtrupp. Vi får en mångsidig kille som behärskar de flesta momenten av spelet. Dylan fick föregående säsong förstörd av en fotledsfraktur men kunde komma tillbaka och spela på slutet, säger sportchef Henrik Evertsson.


TV: David Edstrom draftad av Vegas

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL