Nyhet

Steve Yzerman om Simon Edvinsson: "Skulle älska att se det"

ANNONS

Simon Edvinsson är en av de mest hajpade svenska backtalangerna på många år. Nu är frågan om han slår sig in i NHL redan nästa säsong?
– Vi har höga förväntningar på Simon, säger Detroits GM Steve Yzerman till DetroitHockeyNow.

Detroit har flera spännande spelare på gång i sitt lagbygge till nästa säsong. En av dessa är Simon Edvinsson.

Backen vann förra året Eliteprospects-award för sin fina debutsäsong i SHL och gjorde även i år en fin säsong i AHL. Det blev också nio matcher i NHL med två mål som resultat.

Frågan är nu om det blir spel i NHL redan nästa säsong för den svenske talangen?

– Vi har höga förhoppningar på Simon. Jag kommer inte att sätta honom i vår topp sex direkt. Men, jag tror inte att det är osannolikt att han har ett outstanding träningsläger, en outstanding försäsong och på tvingar sig in i laget. Det är vad varenda en av oss hoppas på, vi skulle älska att se det, säger Steve Yzerman till DetroitHockeyNow.

“Låter deras spel bestämma”

Detroit har nu sju backar som är tilltänkta att vara NHL-spelare till nästa säsong. Om Simon Edvinsson lyckas peta någon av dem och ta en ordinarie plats återstår att se.

– Om det händer är det grymt och då får vi ta det därifrån. Just nu kommer jag inte säga att han har en given plats i topp sex. Det vore inte rättvist mot honom eller mot någon annan ung spelare.

Steve Yzerman tar upp ett annat svenskt namn som exempel. En kille som likt Edvinsson lämnade Frölunda för spel i Detroit.

Lucas Raymond tog steget till Nordamerika och tanken var att han skulle spela i AHL, men hans fina inledningen gjorde det omöjligt att flytta på honom.

– Med alla dessa killar, vi låter deras spel bestämma var de tar vägen, men vi vill inte sätta oss i en position där vi hoppas att de gör det, för vad händer om de inte gör det? 


TV: Sandin Pellikka draftad av Detroit Red Wings

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games