Nyhet

Mats Rosseli Olsens mardröm: "Alla hoppas att det ska bli bra"

ANNONS

Det var i kvartsfinalen i slutspelet som Mats Rosseli Olsen fick en smäll i ansiktet. I dag, snart fyra månader senare, är norrmannen fortfarande långtifrån bra.
– Med såna här saker går det inte heller att forcera fram det, säger Fredrik Sjöström, sportchef i Frölunda, till Göteborgs-Posten.

Mats Rosseli Olsen är just nu hemma i Norge och förbereder sig inför nästa säsong. Men istället för hård sommarträning handlar det om att rehaba hjärnskakningen han åkte på i kvartsfinalserien mot Färjestad.

Bakslag efter bakslag har gjort att en tidsplan för när norrmannen kan vara tillbaka i fullt slag har kastats ut genom fönstret. Istället handlar det nu bara om att sakta ta steg framåt.

– Det är alltid så i den här processen, där du försöker göra en träning eller svettas och stegrar ansträngningen – men minsta lilla bakslag som du får så måste du börja om på ruta noll. Så ”Rosse” har inte kört några hårdpass överhuvudtaget. Tre månader är lång tid – och det är något som vi tar på största allvar. Det finns ingen tidslinje för sånt här. Det är enklare med benbrott eller liknande, för då vet du hur lång tid som det tar. Det gör det svårare, säger Fredrik Sjöström till GP-sporten.

Den här säsongen blir Mats Rosseli Olsens 13:e i Frölundatröjan. Forwarden har under hela sin tid i klubben stuckit ut med sitt hårda jobb och uppoffrande spel.

Nu riskerar han alltså att missa säsongsstarten.

“Alla hoppas att det ska bli bra”

Men förhoppningsvis är inte 32-åringens karriär i fara.

– Vi vill inte tänka så. Och det tror jag inte att ”Rosse” själv heller vill tänka. Vi får helt enkelt ge det tid – och jag tror att alla hoppas att det ska bli bra tids nog. Men när det ska vara är svårt att sätta en tidslinje på.

Det nuvarande kontraktet med Frölunda sträcker sig över den kommande säsongen.


TV: David Edstrom draftad av Vegas

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL