Foto: Bildbyrån
NHL

Matt Duchene och Blake Wheeler köps ut

ANNONS

Idag stänger NHL:s första utköpsfönster - och det stängde med en rejäl smäll. Nashville Predators köper ut stjärnan Matt Duchene.

Fyra spelare köptes ut på NHL:s sista utköpsdag för den här gången. Boston köpte ut backen Mike Reilly och Detroit köpte ut Kailer Yamamoto, som man plockade in från Edmonton igår. Det var två väntade beslut.

Dessutom köpte Winnipeg ut trotjänaren och tidigare lagkaptenen Blake Wheeler, som med sina 795 poäng på 874 matcher är Winnipegs klart bästa poänggörare genom tiderna. Även det utköpet var väntat - om än omtumlande sett till Wheelers status i klubben.

Matt Duchene köps ut

Men kvällens stora bomb stod Nashville för. De köpte nämligen ut Matt Duchene, som så sent som säsongen 21/22 sköt 43 mål och gjorde 86 poäng. Den gångna säsongen blev det 56 poäng på 71 matcher. Duchene skrev 2019 på ett sjuårsavtal med Predators.

Nashville kommer därmed betala stjärnan i sex år, och han kommer kosta dem närmare 19 miljoner dollar i löneutrymme under de åren.

Matt Duchene blir nu, precis som de övriga som köptes ut, free agents imorgon och kan välja och vraka bland anbuden.

Predators har nu gjort sig av med två stjärnor på kort tid, efter att man nyligen också trejdat bort Ryan Johansen till Colorado.


 

Den här artikeln handlar om: