Ryan Johansen får lämna Nashville Predators.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Ryan Johansen trejdas till Colorado Avalanche

ANNONS

Ryan Johansens berg- och dalbane-liknande tillvaro i Nashville Predators har kommit till vägs ände. Under lördagen trejdades han till Colorado Avalanche i utbyte för rättigheterna till Alex Galchenyuk.

Nashville Predators nye general manager Barry Trotz har skridit till verket.

Under lördagen genomförde han sin första stora affär i den nya rollen. Eller affär och affär… Det handlade snarare om en lönedumpning. 

Trotz skickade centern Ryan Johansen till Colorado Avalanche i utbyte för rättigheterna till forwarden Alex Galchenyuk, en spelare som sitter på utgående kontrakt och antagligen inte kommer att spela för Predators kommande säsong.

Johansen, som fyller 31 år i sommar, har haft en svängig karriär i Nashville sedan klubben värvade honom från Columbus Blue Jackets i utbyte för backen Seth Jones i januari 2016. Tanken var att kanadensaren skulle bli lagets toppcenter och han belönades också med ett åttaårigt kontrakt värt åtta miljoner dollar per säsong. Det är en roll och en lön han har haft svårt att leva upp till.

Han har visserligen tre säsonger i Nashville Predators med 60 poäng eller fler, men även några riktigt svaga säsonger med under 30 poäng. Som i år. Då landade Johansen på 28 poäng (12+16) på 55 matcher.

Ryan Johansen draftad som fjärde spelare 2010

Med två säsonger kvar på sitt mastodontkontrakt beslutade Predators att tiden var kommen att gå skilda vägar. Klubben går till och med med på att betala hälften av hans lön under de två kommande åren för att få trejden genomförd.

Ryan Johansen draftades ursprungligen av Columbus som fjärde spelare 2010. Han har stått för 555 poäng på 842 NHL-matcher.

Alex Galchenyuk är ett annat tidigt draftval som i ännu större utsträckning än Johansen haft svårt att leva upp till sin potential. 29-åringen har på senare år haft svårt att vara ordinarie i NHL och spelat en del AHL-hockey. Den senaste säsongen blev det elva poänglösa framträdanden för Colorado Avalanche och 42 poäng på 42 matcher för farmarlaget Colorado Eagles i AHL.

Den rysk-ättade amerikanen, vald som tredje spelare av Montreal Canadiens 2012, har gjort 354 poäng på 654 NHL-matcher för Montréal, Arizona, Pittsburgh, Minnesota, Ottawa, Toronto och Colorado.


TV: Connor Bedard om succén och NHL-drömmen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games