Oscar Lindberg.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: SC Bern vill inte släppa Oscar Lindberg – Skellefteås drömvärvning i fara

ANNONS

Hela lågsäsongen har Skellefteå drömt om en återkomst för Oscar Lindberg. 
Enligt Norran verkar dock stjärnan komma längre ifrån en flytt hem till Västerbotten – detta då SC Bern inte vill släppa Lindberg. 

Ända sedan säsongen tog slut och lågsäsongen började har ryktena och spekulationerna gått kring Oscar Lindberg och en eventuell flytt hem till Skellefteå. Hela Skellefteå har suttit och hoppats på att Lindberg ska återvända hem och spela SHL-hockey till nästa säsong. 

Men nu ser den potentiella drömvärvningen vara allt längre bort, rapporterar Norran.

Bern vill inte släppa Oscar Lindberg

Lindberg har fortfarande kontrakt med schweiziska storklubben SC Bern och klubben har varit tydliga med att de inte vill släppa stjärnsvensken om de inte hittar en värdig ersättare innan dess. 

Nu i slutet av juni har Bern fortfarande inte hittat någon som skulle kunna ersätta Lindberg och enligt Norran talar mycket för att han fortsätter spela i klubben en säsong till. 

Skellefteå skulle i sådana fall få vänta ett år till på eventuell återkomst. 

Oscar Lindberg var en av Berns bästa spelare den gångna säsongen med 42 poäng på 51 matcher. Han var sedan också en av de mest framträdande spelarna för Tre Kronor under Hockey-VM i maj då han gjorde åtta poäng på åtta matcher vilket var näst bäst i laget.


TV: Erik Karlssons magiska slutspel 2016/17

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL