Gabriel Carlsson blev mästare med Hershey Bears.
Foto: Jonathan Tenca/CSM via ZUMA Press Wire & AHL/Skärmdump
AHL

Gabriel Carlsson och Hershey Bears är Calder Cup-mästare 2023

ANNONS

Hershey Bears är Calder Cup-mästare 2023 efter en jätterysare i den sjunde och avgörande finalen mot Coachella Valley Firebirds. 
Svenske backen Gabriel Carlsson fick då vara med och lyfta bucklan. För Hershey är det deras tolfte titel – mer än något annat AHL-lag i historien. 

I natt avgjordes Calder Cup-finalen mellan Hershey Bears och Coachella Valley Firebirds som möttes i den sjunde och avgörande finalmatchen och det blev då en riktig rysare. 

Ställningen var 2-2 efter ordinarie tid då Coachella Valley tagit ledningen med 2-0, bland annat efter en assist från svenske Jesper Frödén, men Hershey kom tillbaka och kvitterade för att tvinga fram förlängning. 

Det är den blott andra gången i AHL:s historia som den sjunde och avgörande finalmatchen går till förlängning och det hade inte hänt på 70 år. 

16 minuter in i overtime kom då segermålet. Mike Vecchione tryckte in pucken för 3-2 till Hershey Bears vilket innebar att klubben blir Calder Cup-mästare 2023.

Gabriel Carlsson är Calder Cup-mästare

Gabriel Carlsson kan då titulera sig Calder Cup-mästare som den 33:e svensken genom tiderna. Svenske backen, från Örebro, har spelat en viktig roll i Hershey Bears hela säsongen och fick nu lyfta bucklan med laget. 

I Hershey Bears spelar även tidigare Djurgårdsbacken Bobby Nardella samt finske centern Henrik Borgström, som ryktas flytta till HV71, och duon fick också lyfta bucklan efter segern. 

Det är tolfte gången i historien som Hershey Bears, som är farmarlag till Washington Capitals, vinner Calder Cup, och första gången sedan 2010. De har därmed mer titlar än något annat lag i AHL. 

Coachella Valley Firebirds, farmarlag till Seattle Kraken, spelade sin första AHL-säsong någonsin då laget bildades förra året men det blev ingen sensationell titel för klubben. Svenskarna Jesper Frödén och Gustav Olofsson var med i laget som föll precis på målsnöret.


TV: Det bästa från Vegas Stanley Cup-parad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL