Matthew Tkachuk fick förlita sig på lillebror Brady Tkachuk efter sin skada.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Matthew Tkachuk fick ta hjälp av lillebror Brady – för att klä på sig

ANNONS

Matthew Tkachuk missade Florida Panthers sista match i Stanley Cup-finalen. Anledningen var en fraktur på bröstbenet. Nu har stjärnforwarden avslöjat hur pass illa däran han var – och att han fick ta hjälp av sin lillebror Brady för att ens komma upp ur sängen och klä på sig på morgnarna.
– Det var många som hjälpte mig, berättar han för Florida Hockey Now.

Det blev ett i dubbel bemärkelse tungt slut på säsongen för Florida Panthers toppforward Matthew Tkachuk. Dels missade han den femte och sista Stanley Cup-finalen mot Vegas Golden Knights, dels gick Panthers förlorande ur matchen och därmed också finalserien.

Under gårdagen mötte Tkachuk media för att berätta om den skada som han spelade med under delar av finalserien mot Golden Knights. Den 25-årige amerikanen drabbades av en fraktur på bröstbenet i den tredje finalmatchen när han tacklades av Keegan Kolesar, men spelade ändå klart den och fanns även ombytt i match fyra innan han tvingades kasta in handduken i avslutningsmatchen.

Det visar sig att Matthew Tkachuks lillebror Brady, till vardags lagkapten för Ottawa Senators, fick hjälpa honom med både det ena och det andra för att han skulle kunna delta i match fyra.

Tkachuk: “Killarna fick hjälpa mig att knyta skridskorna”

– Min brorsa bodde hos mig vid tidpunkten och han fick hjälpa mig i och ut ur sängen, hjälpa mig att klä på mig och ta mig till rinken, berättar Tkachuk för Florida Hockey Now.
– Där hade jag andra killar som fick knyta mina skridskor och sätta på mig tröjan, så jag var glad att jag lyckades försöka spela den matchen, men jag var inte mig själv.

Inför match fem i Las Vegas kom verkligheten i kapp honom. Tkachuk tvingades följa tillställningen från läktaren och ryssen Grigorij Denisenko ersatte honom i laguppställningen.

– Jag visste att jag inte var mig själv. Det är svårt att rättfärdiga att försöka spela när det finns tolv bättre alternativ än jag. Och så var det vid den tidpunkten, konstaterar han.
– Men jag kan hålla huvudet högt med vetskapen om att jag gjorde allt i min makt för att kunna spela.

Matthew Tkachuk kommer att behöva rehabilitera skadan under sommaren, men varken han själv eller Floridas coach Paul Maurice tror att den ska hämma honom inför kommande säsong.

Tkachuk stod för 24 poäng (11+13) på 20 slutspelsmatcher. Detta efter en grundserie där han satte personbästa med 109 poäng (40+69).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games