Foto: Bildbyrån
Nyhet

Max Lagacé ersätter Jonas Johansson i Färjestad

ANNONS

Jonas Johansson lämnade Färjestad utan att ha gjort en enda match för klubben, något Hockeysverige.se avslöjade förra veckan. Nu står det klart att ersättaren blir Max Lagacé.
– Ibland händer saker av en anledning och därför är vi glada att vi nu har Max som en av våra två målvakter, säger sportchefen Rikard Wallin till klubbens hemsida.

Färjestads BK värvade Jonas Johansson från Colorados organisation där svensken var en tilltänkt toppmålvakt. 

Det slog dock ner som en bomb när det klargjordes att målvakten lämnar Karlstad – utan att ha gjort en enda match för klubben. Det för att skriva på ett nytt NHL-kontrakt istället.

“Länge tänkt att det vore kul att spela i Europa”

Nu har Färjestad dock gjort klart med en ersättare. Det handlar om Max Lagacé. 30-åringen har spelat större delen av sin karriär i AHL och kommer senast från Syracuse Crunch, farmarlag till Tampa Bay Lightning.

– Jag har länge tänkt att det vore kul att spela i Europa. Jag har spelat med många svenska spelare genom åren, och på något sätt har det alltid blivit så att jag umgåtts med dem. Det har alltid varit trevliga människor, och man har ju pratat med killarna om hur det är att spela i Sverige, säger nyförvärvet.

Färjestad spikar därmed sitt målvaktspar och kommer nästa säsong ställa upp en tandem med Max Lagace och Carl Lindbom.


TV: Här får Marchessault Conn Smythe Trophy

Den här artikeln handlar om: