Theo Jacobsson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

MoDo lånar ut Theo Jacobsson till Västervik

ANNONS

I går stod det klart att Hugo Styf skulle lånas ut från MoDo till Nybro.
Nu meddelar SHL-nykomlingen att även Theo Jacobsson lånas ut.
Nästa säsong spelar han i hockeyallsvenska Västervik.

Via sin hemsida meddelar MoDo att Theo Jacobsson kommer att lånas ut till hockeyallsvenska Västervik.

– Detta är en bra lösning för alla parter. Theo får möjlighet att ta sig an en stor roll i Västervik och det kommer att vara gott för hans utveckling, säger sportchefen Henrik Gradin till MoDos hemsida.

“Väldigt bra spelhuvud”

Planen är att 20-åringen ska spendera hela säsongen i Västervik, men MoDo har möjlighet att plocka hem honom till vid behov.

– Det är en väldigt klok center som även kan spela forward och han har ett väldigt bra spelhuvud. Han är skicklig samtidigt som han är duktig defensivt. Theo kommer passa väldigt bra in här och vi hoppas såklart att han ska få en bra utveckling hos oss och vi vill också tacka MoDo för bra samarbete att vi kunde nå fram till den här lösningen, säger Västerviks sportchef Victor Öhman till Västerviks hemsida.

Elva poäng på 45 matcher

Jacobsson noterades för elva poäng (6+5) på 45 grundseriematcher i Hockeyallsvenskan med MoDo den gångna säsongen. I J20 Nationell öste 20-åringen in 29 poäng (7+22) på 17 matcher.

Sedan tidigare har MoDo även lånat ut backtalangen Hugo Styf till Hockeyallsvenskan. 20-åringen kommer nästa säsong att spela med den allsvenska nykomlingen Nybro.


TV: Borde Henrik Zetterberg väljas in i Hall of Fame?

Den här artikeln handlar om: