Nyhet

Klart: Emil Melander stannar Timrå

ANNONS

Emil Melander vann poängligan för backar i J20 Nationell den gångna säsongen. Nu belönas backtalangen med ett SHL-kontrakt av Timrå.

Via sin hemsida meddelar Timrå att Emil Melander skrivit på ett tvåårigt SHL-kontrat med klubben.

– Jag är extremt glad och tacksam över att få förlänga med Timrå IK. Jag har haft fyra år där jag vuxit både på och utanför isen, så det känns grymt kul att få fortsätta i Timrå. Vi har ett bra lag med en skön mix av spelare, vilket gör att det känns väldigt spännande, säger Melander till klubbens hemsida.

Vann backarnas poängliga

20-årige Melander blev poängkung bland backarna i J20 Nationell den gångna säsongen, där han stod för 50 poäng på 46 matcher.

Emil Melander är en lovande, spelskicklig och skridskostark back, som har utvecklats enormt senaste säsongen. Han ser spelet på ett riktigt bra sätt, och har offensiva kvaliteter som gör att han har potential att vara en ledande spelare i framtiden, vilket vi ser och vill satsa på, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25. I och med Melanders påskrift har Timrå nu nio backar under SHL-kontrakt inför den kommande säsongen.


TV: Carlsson om draften: "Man har väl sina aningar"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL