Colin Smith.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Spelarövergångar

Colin Smith gör comeback – klar för spel i tyska andraligan

ANNONS

Colin Smith avslutade sin hockeykarriär förra året. 
Men nu gör den tidigare SSK-spelaren comeback – och skriver på för Eispiraten Crimmitschau i den tyska andraligan. 
– Jag är väldigt tacksam för denna möjlighet, säger Smith till klubbens hemsida.

För ett par år sedan spelade Colin Smith i Sverige och gjorde succé i Väsby men hade det sedan tufft i Södertälje och fick lämna efter endast 15 matcher. 

Därefter hade han en kaotiskt säsong då han spelade för tre klubbar under samma säsong och inför förra säsongen hade han egentligen skrivit på för Iserlohn Roosters i tyska DEL. 

Smith spelade dock aldrig för Iserlohn Roosters utan bröt kontraktet av personliga skäl och meddelade att han avslutade sin ishockeykarriär.

“Har fått ett nytt perspektiv”

Nu gör dock 29-åringen hockeycomeback. Efter att inte ha spelat alls förra säsongen så återupptar Colin Smith nu sin karriär och skriver på för Eispiraten Crimmitschau i den tyska andraligan.

– Jag är väldigt tacksam för denna möjlighet. Jag ser fram emot att spela igen och försöka hjälpa det här laget att få en framgångsrik säsong inför en stor supporterskara. Jag spelade inte av personliga skäl, men jag förblev trogen till hockeyn. Ibland får man ett nytt perspektiv och jag ser verkligen fram emot att inte bara hjälpa laget utan också att bevisa mig själv i Tyskland, säger Smith till klubbens hemsida

Kanadensaren, med en NHL-match på meritlistan, spelade 43 matcher i HockeyAllsvenskan mellan 2020 och 2021 och gjorde då 45 poäng. Han gjorde otroliga 35 poäng på 28 matcher för Väsby och hade då ett av de bästa poängsnitten i ligan. Säsongen därpå flyttade han till Södertälje men där gick det inte lika bra. Han gjorde tio poäng på 15 matcher innan han fick sparken av SSK.


TV: Benns hjärnsläpp – crosscheckar en liggande Stone

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL