Foto: Bildbyrån
Nyhet

NHL: Kyle Dubas under utredning

ANNONS

Kyle Dubas lämnade nyligen sin roll som general manager för Toronto Maple Leafs. Nu är han under utredning av spelarfacket – för att ha haft samma agentfirma som några av sina spelare.

Toronto valde att inte förlänga kontraktet med Kyle Dubas, som därmed lämnade Maple Leafs efter fem säsonger som general manager.

Nu uppges han vara i diskussioner med Pittsburgh Penguins om att ta över där i samma roll.

Men samtidigt blåser det kring Dubas. DailyFaceoff avslöjade under dagen att spelarfacket, NHLPA, utreder 37-åringen. 

“Helt klart otillåtet”

Det ska handla om att Dubas agent, Chris Armstrong, jobbar på samma firma (Wasserman) som dem som företräder exempelvis Auston Matthews.

– Det här är helt klart otillåtet under regelverket. Det är en oskriven, förstådd och långtida regel att dina killar därnere inte jobbar för andra sidan. Jag skulle vilja att NHLPA gör en utredning och drar sin egna slutledning, säger en anonym, långtida agent till DailyFaceoff.

Det är enligt regelverket otillåtet för en anställd i en NHL-klubb att företrädas av en agent som även företräder spelare.

Chris Armstrong har själv inga NHL-spelare som klienter, utan företräder golfstjärnor som Tony Finau. Det utredningen nu kommer fokusera på är huruvida det är okej eller inte att representeras av samma agentfirma som spelarna.


TV: "Det finns en guldtörst i Skellefteå"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL