TV: Mardröm för Dallas – Jake Oettinger utbytt efter sju (!) minuter

Vegas gjorde samma sak som Florida gjorde i går och vann sin tredje raka match i konferensfinalen. Golden Knights vann med 4-0 och har nu 3-0 i matcher mot Dallas, och guldläge att kvalificera sig för final.

Det ser inte ut att bli någon vidare spänning i någon av konferensfinalerna. Vegas följde efter i Floridas spår och leder nu även de med 3-0 i matcher.

Det efter att ha vunnit med 4-0 på bortaplan mot Dallas i match tre.

Redan i den första perioden stack Vegas ifrån för att aldrig kolla bakåt. Jonathan Marchessault gjorde 1-0 innan Dallas Jamie Benn drog på sig ett matchstraff. Veteranen fick hjärnsläpp och flög på en liggande spelare. Domarna tvivlade aldrig utan visade ut honom direkt.

I det efterföljande powerplayet kom också 2-0. Ivan Barbasjev hittade nät och utökade ledningen.

Oettinger utbytt efter sju (!) minuter

Det blev även 3-0 innan sju minuter av matchen var spelad. Det var William Carrier som då satte dit pucken. Målet ledde också till att Jake Oettinger i Dallas blev utbytt efter sju minuter.

Alex Pietrangelo satte dödsstöten med sitt 4-0-mål i den andra perioden, och fastställde då också slutresultatet.

Matchserien står nu 3-0 till Vegas som kan avgöra serien på bortaplan natten till fredag.