Foto: Bildbyrån
Nyhet

SHL: Mikkel Bödker lägger av

ANNONS

Mikkel Bödker slutar spela ishockey. HV71 blev forwardens sista klubb i karriären, bekräftar han för TV2.

För någon vecka sedan kom beskedet att Mikkel Bødker inte blir kvar i HV71. Stjärnvärvningen hade svårt att prestera, och var petad under slutdelen av säsongen. 33-åringen avslutade sedan säsongen med VM-spel för Danmark, och gjorde ett mål på sju matcher.

Nu står det klart att gårdagens VM-match, storförlusten mot Finland, blev danskens sista match i karriären. Den tidigare NHL-forwarden slutar.

– Det blev den sista matchen. Det känns faktiskt ganska bra. Jag har många fina minnen att se tillbaka på. Nu ser jag fram emot att komma hem till min fru, dotter och familj och trivas med dem, säger han till TV2.

Det blev 709 NHL-matcher i karriären. Lars Eller och Frans Nielsen är de enda danskarna som gjort fler.

– Det är väldigt speciellt. Jag har upplevt mycket och jag är otroligt stolt över att jag kan stå med landslagströjan i min sista match, och ge tillbaka för den utveckling jag haft i karriären. Det är otroligt speciellt, men samtidigt är det här rätt tid.

Bödker har nyligen köpt hus i Huskvarna.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM