Kyle Dubas kan bli aktuell för jobbet som GM i Pittsburgh.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Pittsburgh Penguins intresserade av Kyle Dubas

ANNONS

Kyle Dubas fick lämna Toronto Maple Leafs under häpnadsväckande former förra veckan. Nu uppges Pittsburgh Penguins vara intresserade av general managern. Enligt flera nordamerikanska källor ska klubben ha getts tillåtelse att intervjua 37-åringen.

Toronto Maple Leafs-fansen försöker fortfarande plocka upp sina hakor från marken efter förra veckans oväntade händelseutveckling kring favoritlaget. När alla trodde att Maple Leafs skulle förlänga kontraktet med general managern Kyle Dubas kom klubbpresidenten Brendan Shanahan med det överraskande beskedet att man tvärtom valt att släppa honom.

Anledningen till det ska, enligt Shanahan, ha varit att det fanns en osäkerhet om Dubas verkligen var hundra procent committad till jobbet och klubben. Detta trots att general managern själv bekräftat för Shanahan just precis det i ett e-mejl förra veckan.

Under sin sista pressträff som klubbens GM sade Dubas att han behövde prata med sin familj innan han bestämde sig för att gå vidare med ett beslut kring framtiden i Toronto. Han sade också att det för hans del antingen handlade om att stanna i Leafs eller att ta ett sabbatsår.

Penguins hade kommit långt i processen

Nu kan det dock dyka upp nya jobbmöjligheter för 37-åringen.

Enligt flera samstämmiga insiders i Kanada ska det finnas stort intresse för Kyle Dubas i NHL. Inte minst då hos Pittsburgh Penguins. Sportsnets Elliotte Friedman är en av dem som rapporterar att Toronto Maple Leafs, som har kontrakt med Dubas till 30 juni, ska ha gett Penguins tillåtelse att intervjua general managern.

Penguins ägare Fenway Sports hade kommit långt i sin process att hitta ersättare till sparkade GM-duon Ron Hextall och Brian Burke. Bland kandidaterna har namn som Eric Tulsky (Carolina), Mathieu Darche (Tampa) och Jason Botterill (Seattle) nämnts. Men enligt Friedman innebar Dubas plötsliga avsked från Maple Leafs att Penguins pausade processen för att se om det fanns möjlighet att kunna värva honom.

Kyle Dubas kom till Toronto Maple Leafs från juniorklubben Sault Ste. Marie Greyhound i OHL 2014, då han anställdes som assisterande general manager till Lou Lamoriello. 2018 befordrades han till general manager och hann göra fem säsonger som huvudansvarig i klubben. Maple Leafs tog sig till slutspel samtliga fem säsonger med Dubas som general manager, men det var först i år som man kunde ta sig förbi den första rundan för första gången sedan 2004. Dock bara för att förlora mot Florida Panthers med 1–4 i matcher i den andra rundan.


TV: Nylanders succésäsong i Toronto

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch