William Karlsson tvåmålsskytt i segern mot Dallas.
Video: Viaplay
NHL

Vegas vann rond ett - efter William Karlssons fullträffar

ANNONS

Vegas tog hem första semifinalmötet mot Dallas efter övertid, men mycket av snacket efter 4–3-matchen handlade om William Karlsson som lett laget till seger med två mål. 
– Karlsson är tillbaka som "Wild Bill", säger expertpanelen i tv-studion hos NHL Network. 

På andra sidan slutspelsträdet fick vi igår se hur Florida avgjorde sent på övertiden. Den västra konferensfinalens första möte gick inatt även den till förlängning, men det blev inte samma sorts maratonmatch. 

1.35 in på övertiden kunde Brett Howden ge Vegas Golden Knights första segern i kampen om en plats i Stanley Cup-finalen. Men trots detta var det efter matchen en annan spelare som fick en stor del av berömmet för segern mot Dallas Stars.

Den svenske centern, William Karlsson stod nämligen för en jättematch. Han ledde sitt lag till segern genom två viktiga mål, det första en 1–1-kvittering i mitten av andra och den andra ett 2–1-ledningsmål tidigt i den tredje. 
– Man vill vara en av de som bidrar. Det är nu det betyder mest. Jag känner mig bra och pucken studsar min väg, säger Karlsson enligt CBC. 
– Jag hade lite tur. Jag är säker på att “Whitey” (Zach Whitecloud) försökte sätta den på mål. Jag ville bara vara först på en eventuell retur, säger Karlsson till NHL.com om sitt första mål.

Vegas bästa målskytt i slutspelet

Med de två målen är William Karlsson nu Vegas bästa målskytt i slutspelet med sju fullträffar. 
– Alla har olika typer av formula. Det kan inte alltid vara stjärnorna eller killarna du väntar dig. Det är det som varit bra med vårt lag, olika spelare kliver fram i de viktiga ögonblicken, säger Vegas-coachen Bruce Cassidy till NHL.com. 

Dallas kämpade sig tillbaka in i matchen efter Karlssons fullträffar, men kunde inte skaka av Vegas. Den tredje perioden svängde fram och tillbaka med två mål för vardera lag. Dallas fick till slut sista ordet på full tid och tog det till övertid, men väl där blev det som sagt Vegas som drog det längsta strået.
– Jag gillade inte vår start. De var mer redo att spela än vi var. De var bättre än oss, säger Dallas coach Peter DeBoer. 

Nästa möte mellan lagen är på Vegas hemmais, på söndag kväll. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games