William och Alexander Nylander.
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM

Uppgifter: Därför tackade William Nylander nej till VM

ANNONS

Tidigare idag kom beskedet att det inte blir VM-spel för William Nylander. Enligt Sportnets Chris Johnston ville Nylander inte komma in sent och peta en spelare - som dessutom skulle kunna bli hans egen bror.

Det har länge spekulerats om William Nylanders vara eller icke vara på Hockey-VM i Tammerfors. 

Toronto Maple Leafs blev utslagna ur Stanley Cup-slutspelet för knappt en vecka sedan och bara ett par dagar senare meddelade Nylander själv att han ville spela VM. Strax därefter kom det rapporter om att stjärnan till och med var helt klar för VM-spel och att det bara var en tidsfråga innan han skulle dyka upp i Finland. 

Men så blir det inte.

Efter Tre Kronors matchvärmning under lördagen meddelar förbundskapten Sam Hallam att William Nylander inte kommer spela VM.

– Den truppen vi har precis här och nu är den vi siktar på att gå med resten av VM. Det som kan ändra det är eventuella skador. Vi känner att tidsfaktorn är en del och vi har haft en del dialog under veckan med olika parter och kommit i dag har vi tagit beslutet att det här är den truppen vi går med, sade Hallam.

Exakt vad som ligger bakom att Nylander, som varit med vid tre världsmästerskap tidigare, inte spelar VM är oklart. Men enligt Sportsnets Chris Johnston tvekade den svenske storstjärnan inför att komma in sent i en turnering och peta en annan spelare. En spelare som skulle kunna bli lillebror Alexander Nylander, som varit trettondeforward de senaste matcherna.

Sam Hallam valde efter matchen att inte kommentera orsaken till att Nylander inte spelar VM, men insinuerade i alla fall att det inte var han som hade petat storstjärnan.

– Det är en världsspelare, sade Hallam bland annat till SVT.


 

Den här artikeln handlar om: