Bekräftat: Kyle Dubas lämnar Toronto Maple Leafs

Kyle Dubas tid i Toronto är över. General managerns kontrakt förlängs inte.
– Jag skulle vilja tacka Kyle för hans orubbliga engagemang under de senaste nio säsongerna, säger klubbpresidenten Brendan Shanahan.

Toronto Maple Leafs vann en slutspelsrunda för första gången på 19 år, när de lyckades slå ut Tampa Bay. Men respasset i den andra slutspelsrundan, mot Florida, gjorde att väntan på en rejäl slutspelsframgång kommer bli ännu längre för klubben.

General managern Kyle Dubas hade utgående kontrakt, och nu står det klart att den profilstarke ledaren inte får förnyat förtroende. Dubas var GM i fem år och åtta dagar, men kom till klubben redan 2015 då han blev assisterande GM för Maple Leafs samt GM för AHL-laget Marlies. Dessförinnan jobbade han för Soo Greyhounds i OHL. Där arbetade han också med coachen Sheldon Keefe, som han senare tog med sig till såväl Marlies som Maple Leafs. Drt är oklart om han blir kvar som head coach.

– Jag skulle vilja tacka Kyle för hans orubbliga engagemang under de senaste nio säsongerna med organisationen, inklusive de senaste fem som general manager. Kyle främjade en fantastisk kultur i omklädningsrummet och bland personalen och strävade ständigt efter att förbättra laget säsong efter säsong. Vi önskar Kyle och hans familj allt gott framöver och tackar honom för hans värdefulla bidrag, säger klubbpresidenten Brendan Shanahan i ett officiellt uttalande.

Tar inget nytt jobb

Blott 37-årige Dubas sade efter uttåget mot Florida att han inte skulle ta något nytt GM-jobb till kommande säsong, utan att det var “Toronto eller inget”.

Avtalet med Maple Leafs löper ut den sista juni. Vem som tar över som GM är oklart.

Toronto gör även förändringar i AHL-laget, där huvudtränaren Greg Moore och hans assisterande tränare får sparken.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: