Foto: Bildbyrån (Montage)
Europa

Efter guldet - Hampus Olsson blir kvar i Katowice

ANNONS

Han fick det inte riktigt att stämma i Hockeyallsvenskan och flyttade istället utomlands. 
Nu är Hampus Olsson polsk mästare - och klar för en fortsättning i sitt Katowice. 
– Han blev en av truppens förgrundsfigurer, säger sportchefen för Katowice på klubbens hemsida. 

Med 88 hockeyallsvenska matcher bakom sig flyttade Hampus Olsson till polska Katowice inför den gångna säsongen. En flytt som med facit i hand blev mycket framgångsrik. Så pass att han nu väljer att förlänga sitt avtal. 
– Han blev en av truppens förgrundsfigurer och fick stort förtroende. Vi ville att han skulle fortsätta att glädja våra fans under nästa säsong, och det är därför jag är väldigt glad att vi har nått en överenskommelse, säger Roch Bogłowski, sportchef för GKS Katowice på klubbens hemsida. 

Avtalet gäller över den kommande säsongen då Hampus Olsson och Katowice ska försöka återupprepa succén från denna säsong.

Den 28-årige forwarden gjorde nämligen hela 27 poäng på 37 matcher i grundserien innan han med 16 på 18 slutspelsmatcher tog laget hela vägen till titeln i den polska ligan. 

Öppnade för att flytta hem

Det blev ett rejält lyft för forwardsbjässen som endast mäktade med elva poäng på 50 matcher med Vita Hästen 2021/22 i vad som var ett nytt försök i ligan. 

Tidigare har Olsson berättat för Norrköpings Tidningar om hur han saknar Sverige och gärna skulle vilja komma hem och bevisa sig igen. 
– Det är från dag till dag egentligen. Jag saknar ju Sverige, kulturen, hur snacket går och så vidare. Sen nästa dag är jag helt överlycklig över att vara här. Jag stänger verkligen inga dörrar nånstans. Men visst hade det varit kul att komma tillbaka till Sverige och bevisa sig igen, sa han till NT i januari.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games