HockeyAllsvenskan

Axel Andersson vänder hem – klar för Djurgården: "Har kört fast lite"

ANNONS

Axel Andersson återvänder till Sverige.
Den 23-åriga AHL-backen är klar för allsvenskt spel med Djurgården.

Axel Andersson lämnade Sverige 2019 för spel med Moncton Wildcats i juniorligan QMJHL, men återvände till Sverige säsongen därpå under pandemisäsongen 2020/21 för en utlåning till Södertälje.

Efter två raka säsonger i AHL står det nu klart att Andersson vänder hem till Sverige igen. Via sin hemsida meddelar Djurgården att den 23-årige backen skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Axel har kört fast lite efter tre-fyra år där borta i staterna. Han känner nu att han vill komma hem, få en slags nystart och skapa en bra grund till att kunna ta rätt steg i sin utveckling. Det är något som även passar oss bra, säger sportchefen K-G Stoppel.

Har ett förflutet i klubben

Axel Andersson har ett förflutet i Djurgården, då han spelade juniorhockey i klubben mellan 2016 och 2018. Under den tiden var han ett frekvent inslag i de svenska ungdoms- och juniorlandslagen och han draftades redan i andrarundan av Boston Bruins 2018, innan hans rättigheter trejdades till Anaheim Ducks i februari 2020.

– Det känns väldigt kul att få hem Axel till föreningen. Han är en skridskostark och spelskicklig back, som dessutom är högerskytt. Vi ser att han kommer att vara användbar i flera delar av spelet, säger Stoppel.

Den här säsongen stod 23-åringen för fem poäng (1+4) på 32 matcher i AHL för San Diego Gulls. På meritlistan har han sedan tidigare 92 allsvenska matcher med Södertälje, där han producerat 16 poäng.


TV: Nylanders succésäsong i Toronto

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games