Linus Omark är klar för en återkomst till Luleå.
Foto: Bildbyrån
SHL

Klart: Linus Omark återvänder till Luleå

ANNONS

Luleås drömvärvning är i hamn.
Via en livesändning meddelade SHL-klubben i dag att Linus Omark är klar för en återkomst.

Efter förlusten i SM-finalen mot Färjestad förra året stod det klart att Linus Omark skulle lämna Luleå för en återkomst till schweiziska Genève-Servette. Där gjorde 36-åringen stor succé, då han producerade 56 poäng (16+40) på 52 grundseriematcher samtidigt som han hjälpte laget till att vinna klubbens första schweiziska mästerskap efter finalseger mot Biel-Bienne.

Mitt i segeryran bekräftade Omark att han skulle flytta hem till Luleå till nästa säsong – en flytt som under torsdagen blev officiell. Under en livesändning meddelade Luleås assisterande sportchef Ulf Engman att Omark är klar för en återkomst.

– Det betyder väldigt mycket. Det kollektiva självförtroendet höjs av att få hem Linus. Vi hoppas verkligen att han kan bidra med magi i Coop Norrbotten arena, säger Engman.

Skriver tvåårskontrakt

Linus Omark hade kontrakt med Genève-Servette även över nästa säsong, men det avtalet har nu brutits för att möjliggöra flytten hem till Norrbotten.

Under sin senaste säsong med Luleå, säsongen 2021/22, producerade Omark 58 poäng (21+37) på 52 grundseriematcher, vilket landade honom på en tredjeplats i SHL:s poängliga. 

Kontraktet med Luleå sträcker sig över säsongen 2024/25. Stjärnan har ingen klausul i kontraktet som möjliggör en återkomst till Schweiz.

– Det är en jättebra kille. Han skapar ett lugn och en trygghet i gruppen. Det är väl hans musiksmak som några kommer att irritera sig på, säger Engman.


TV: Var Luleås säsong ett tillfälligt snedsteg?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games